IMPORTANT: SUA reconfirmă sprijinul pentru modernizarea Republicii Moldova
Foto: 24h.md

IMPORTANT: SUA reconfirmă sprijinul pentru modernizarea Republicii Moldova

6 știri, 2

Perspectivele dialogului strategic moldo-american și evoluțiile în cooperarea dintre cele două state au fost discutate astăzi, de premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii și-au exprimat convingerea că schimbul de vizite la nivel înalt și menținerea unei comunicări permanente imprimă o dinamică ascendentă relațiilor moldo-americane, a relatat Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

În discuții, prim-ministrul s-a referit la acțiunile Executivului în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiționalităților pentru recepționarea asistenței macrofinanciare din partea UE. Premierul a menționat determinarea autorităților de a avansa în continuare pe calea integrării europene, accentuând importanța sprijinului SUA, în special pe subiecte de securitate, justiție și economie, notează sursa citată de Moldpres.

La rândul său, Ambasadorul SUA la Chișinău a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimțite în mod direct de cetățeni. James Pettit a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit procesul de reglementare transnistreană, oficialii salutând rezultatele rundei de negocieri în formatul „5+2”, desfășurată recent la Roma.

    Citește pe 24h.md