Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a întreprins o vizită la Viena
Foto: 24h.md

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a întreprins o vizită la Viena

5 știri, 6

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a efectuat, la 12 iunie curent, o vizită la Viena, unde a avut o întrevedere cu ministrul federal pentru Afaceri Europene, Cultură și Media al Republicii Austria, Gernot Blümel. De asemenea, viceprim-ministrul Leancă a susținut un discurs public la Asociația Austriacă pentru Politică Externă, la invitația președintelui acesteia, fostul Cancelar federal Wolfgang Schüssel, relatează Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Vicepremierul a discutat cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene despre parcursul european al Republicii Moldova și despre provocările de bază ale acestui proces. Iurie Leancă a menționat importanța unei perspective europene clare pentru țara noastră, care să se bazeze pe implementarea cu succes a reformelor și pe înțelegerea de către societate a avantajelor opțiunii europene, solicitând susținerea Austriei în acest sens, notează sursa citată de Moldpres.

Iurie Leancă a mulțumit părții austriece pentru asistența valoroasă oferită țării noastre prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare a Austriei și prin Strategia bilaterală de cooperare a Republicii Austria cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020.

De asemenea, vicepremierul l-a invitat pe ministrul Blümel să viziteze țara noastră în timpul cel mai apropiat, în funcție de agenda ministrului federal pentru A...

    Citește pe 24h.md