Imunizarea cu vaccinul rusesc Sputnik V nu este suficientă pentru a intra în Ucraina, au atenționat autoritățile ucrainene2Foto© deschide.md

Imunizarea cu vaccinul rusesc Sputnik V nu este suficientă pentru a intra în Ucraina, au atenționat autoritățile ucrainene

, 5 știri, 19 vizualizări

Ucraina nu le va permite cetățenilor străini imunizați cu vaccinul rusesc Sputnik V să intre pe teritoriul său dacă aceștia nu vor prezenta și un test negativ pentru noul tip de coronavirus, a anunțat joi serviciul de frontieră ucrainean, informează Reuters, potrivit agerpres.

Actualele reguli pentru trecerea frontierei ucrainene necesită un rezultat negativ la un test de COVID-19 sau un document care să dovedească faptul că persoana a fost imunizată cu un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„În ultimele două zile, au existat cetățeni străini care au încercat să intre din alte țări pe la puncte vamale situate de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei și care aveau documente de imunizare cu vaccinul (rusesc) Sputnik V. Subliniem că un asemenea document nu oferă dreptul de a intra în Ucraina, în condițiile în care acest vaccin nu figurează pe lista OMS”, a informat serviciul de frontieră într-un comunicat.