În acest weekend, troleibuzul turistic va avea o rută tematică dedicată cuplurilor celebre din Chișinău4Foto© deschide.md

În acest weekend, troleibuzul turistic va avea o rută tematică dedicată cuplurilor celebre din Chișinău

, 5 știri, o vizualizare

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, în acest weekend, troleibuzul turistic din Capitală va avea o rută sugestivă „Cupluri celebre din Chișinău". Excursia are drept scop promovarea obiectivelor turistice și familiarizarea cetățenilor cu biografiile personalităților notorii, care au contribuit la promovarea imaginii orașului Chișinău la nivel internațional.

Dezvoltarea oșului „din albe flori de piatră” a fost influențată de mai multe familii și cupluri celebre din capitală, cum ar fi: Mihail și Elizaveta Voronțov, Alexandru și Olga Plămădeală, Cristina și Alexandru Bernardazzi, Constantin și Iulia Mimi, Regina Natalia Keșco-Obrenovici și Regele Milan I al Serbiei, Xenia Vincentini și Serghei Koroliov, Ecaterina și Nicolae Ivanov, Maria Cebotari și Alexandru Vîrubov, Emil Loteanu și Svetlana Toma, Elena Casso și Gheorghe Donici, Iulia și Alexandru A.

von Gheiking, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore și Raisa Vieru, Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu, Natalia Dadiani și Giorgi Beglari, Carol Schmitd și Maria Cristi și mulți alții.