În centrul localității Copceac – depistate peste 155 de obiecte explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial7Foto2Video© tv8.md

În centrul localității Copceac – depistate peste 155 de obiecte explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

, 9 știri, 7 vizualizări

În centrul localității Copceac, raionul Ceadîr Lunga, au fost identificate peste 155 de obiecte explozive, proiectile de artilerie, grenade de mână, bombe de aruncător și cartușe. Echipa de deminare a Brigăzii infanterie motorizată „Dacia” a activat în zonă în perioada 02 – 08 decembrie și au stabilit că munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezentau pericol pentru populație, scrie Vocea Basarabiei.

Ulterior, obiectele explozive au fost transportate și distruse în condiții de maximă securitate.

De la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au executat peste 170 de misiuni de deminare, neutralizând 649 de obiecte explozive de diferite tipuri și peste 13 mii de cartușe.

Ministerul Apărării atenționează că în zonele în care există sau se presupune existența unor muniții, cetățenii sunt rugați să anunțe autoritățile locale.