20 de mii persoane călătoresc gratuit cu transportul public în Chișinău
Foto: radiochisinau.md

20 de mii persoane călătoresc gratuit cu transportul public în Chișinău

6 știri, 2

În municipiul Chișinău, circa 20 de mii persoane beneficiază de dreptul de a călători gratuit cu transportul public (troleibuze și autobuze). Cifra nu ia în calcul copiii de până la șapte ani, care se bucură de aceleași gratuități.

Față de acum cinci ani, numărul beneficiarilor este în creștere, menționează Direcția generală transport public și căi de comunicație, într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN.

Au dreptul la călătorii gratuite cu transportul public 14 categorii de persoane: aleșii locali, colaboratorii poliției, polițiștii de frontieră, angajații Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Protecție și Pază de Stat și Serviciului Vamal, membrii gărzii populare înregistrați în municipiul Chișinău (în perioada executării funcțiunilor de gardă, cu purtarea brasardei, prezentarea legitimației și a insignei de membru).

Mai pot călători gratuit cetățenii decorați cu „Ordinul Republicii”, Eroii Uniunii Sovietice, Eroii Muncii Socialiste, persoanele decorate cu ordinele „Slava” de trei grade; veteranii și persoanele cu dizabilități de război, inclusiv participanții la acțiunile de luptă din Afganistan și pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Au aceleași drepturi donatorii voluntari permanenți de sânge și/sau componente sanguine; cetățenii de onoare ai municipiului Chișinău.

    Citește pe ipn.md