A fost înregistrat primul caz de gripă A(H1N1)
Foto: independent.md

A fost înregistrat primul caz de gripă A(H1N1)

23 știri, 6

În municipiul Chișinău a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu A(H1N1), conform specialiștilor de la Centrul municipal de Sănătate Publică.

Cazul a fost înregistrat la o femeie în vârstă de 34 de ani, iar conform medicilor starea acesteia este satisfăcătoare.

Totodată, în această săptămână a crescut considerabil numărul cazurilor de infecții respiratorii acute – cu 12% mai mult decât săptămâna trecută. Cei mai afectați sunt copii de până la șase ani.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, specialiștii recomandă adresarea la medic la apariția primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS și SARI, izolarea bolnavilor la domiciliu, precum și evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate.

De asemenea, se recomandă folosirea măștilor de protecție de către personalul medical care asistă și îngrijesc bolnavii ambulatoriu și în spitale (inclusiv cei care recoltează probe), spălartul pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții dezinfectante, după contactul cu bolnavii sau cu obiectele contaminate de aceștia (inclusiv șervețelele de unică folosință) prin tuse sau strănut, acoperirea gurii și a nasului cu șervețele de unică folosință în timpul tusei și strănutului, precum și stocarea șervețelelor ș...

    Citește pe independent.md