În peste 1200 de blocuri de locuit din Capitală au fost executate lucrări de dezinsecție și deratizare
Foto: www.realitatea.md

În peste 1200 de blocuri de locuit din Capitală au fost executate lucrări de dezinsecție și deratizare

8 știri, 2

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil efectuează lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș, precum și în zonele de odihnă și parcurile din capitală, transmite CURENTUL.

Până acum, au fost deja executate lucrări de deratizare și dezinsecție în 1 249 de blocuri de locuit din gestiunea întreprinderilor municipale, dar și în 320 de blocuri, din totalul de 1 093, administrate privat. Potrivit Direcției generale locativ-comunale și amenajare, până la sfârșitul lunii mai vor fi încheiate intervențiile în blocurile tuturor gestionarilor fondului locativ.

Lucrările de deratizare și dezinsecție sunt executate de către Centrul de sănătate publică a municipiului Chișinău, în urma unei licitații publice organizate în acest sens. Pentru lucrările de dezinsecție și deratizare a fondului locativ din bugetul municipal în anul 2018 au fost alocate 1,09 milioane lei.

De menționat că lucrări de dezinsecție au fost desfășurate și în zonele de odihnă din Chișinău, în special în parcuri și scuaruri, împotriva larvelor de căpușe insectelor. În dependență de rezultat, intervenția va fi repetată peste 14 zile.

Cristina Parfeni

    Citește pe curentul.md