În Moldova ar fi ajuns tulpina britanică, medici2Foto© deschide.md

În Moldova ar fi ajuns tulpina britanică, medici

, 5 știri, 5 vizualizări

Medicii presupun că varianta britanică a COVID-19 ar exista deja în Republica Moldova, deși acest lucru nu este confirmat în mod oficial. În cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, directoarea Asociației Medicale Buiucani, Liliana Iașan, a declarat că există mai multe indicii în favoarea acestei ipoteze.

Fosta viceministră a Sănătății a declarat că, în ultima perioadă, tot mai mulți bolnavi de COVID-19 sunt cazuri de contact cu cetățenii veniți din Marea Britanie.  Potrivit acesteia, are loc majorarea numărului de cazuri și, mai ales, a formelor grave.  „Asta conduce la faptul că noi avem tulpina britanică, dar și prezența ei printre copii. ”, a declarat Liliana Iașan care a ținut să menționeze că 40% din copiii spitalizați suferă de pneumonie.

Deocamdată, nu există studii care ar putea confirma prezența tulpinii britanice în Republica Moldova. Pentru a o identifica, Agenția Națională de Sănătate Publică a expediat peste 20 de probe care ar urma să fie analizate în laboratoarele din străinătate.