In orașul Ungheni, in urmatorii trei ani, va fi construita o noua remiza de pompieri și salvatori3Foto© agora.md

In orașul Ungheni, in urmatorii trei ani, va fi construita o noua remiza de pompieri și salvatori

, 6 știri, 5 vizualizări

Inspectoratul General pentru situații de Urgență va demara în scurt timp lucrările de construcție a unei noi remize de pompieri și salvatori din orașul Ungheni. Unitatea urmează a fi edificată din temelie, transmite CURENTUL.

Recent, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu, a întreprins o vizită la șantierul de construcție. Aici, a avut loc ședință de lucru cu antreprenorul responsabil și cu proiectantul viitoarei remize. În cadrul întrunirii au fost discutate mai multe aspecte tehnice, proiectul clădirii, dar și termenul de executare a lucrărilor planificate.

Noua unitate de salvatori și pompieri va avea mai multe încăperi multifuncționale, birouri de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție în situații excepționale, dar și săli de conferință și instruiri. Potrivit IGSU, salvatorii urmează să activeze în condiții moderne conform standardelor Europene. La moment, angajații IGSU din Ungheni sunt dislocați în alt edificiu.