În Parlament va fi creată o Comisie specială privind reforma constituțională5Foto© tv8.md

În Parlament va fi creată o Comisie specială privind reforma constituțională

, 19 știri, 18 vizualizări

”Statul are nevoie de o revizuire a legislației în domeniul constituțional. Posibil să venim și cu un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova”, a declarat președintele comisiei juridice, Vasile Bolea, unul din autorii proiectului.

Reforma constituțională va urmări modificări la legislație ce urmează să înlăture blocajele politice în relațiile dintre Președinte – Guvern – Parlament, să combată traseismul politic. De asemenea, comisia ar putea examina și inițiativele lansate de Igor Dodon cu privire la reducerea numărului de deputați, trecerea la forma de guvernare prezidențială.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat, în ajun, la postul de televiziune NTV Moldova, că reforma constituțională lansată în mandatul său de președinte al țării trebuie să fie dusă pînă la capăt. Președintele PSRM a menționat că deputații socialiști vor propune în Parlament crearea unei astfel de comisii, după ce actualul șef al statului, Maia Sandu, a ordonat dizolvarea Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, în vara anului 2020.