În România se anunță manifestații pentru susținerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a șefei DNA Laura Codruța Kövesi
Foto: unimedia.info

În România se anunță manifestații pentru susținerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a șefei DNA Laura Codruța Kövesi

6 știri, 12

În România sunt anunțate manifestații pentru susținerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a șefei DNA Laurei Codruța Kövesi.

Manifestațiile, organizate prin rețelele de socializare, vor avea loc la București și în alte orașe din România: Cluj, Sibiu, Arad, Ploiești, Baia Mare, Craiova și Galați, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoții tăi”. Românii din diaspora au anunțat că se vor solidariza la Dublin, Milano, Viena și Toronto.

Ministrul român al justiției Tudorel Toader a propus joi revocarea șefei DNA, pe care a acuzat-o între altele de autoritarism și că a luat decizii pe criterii „mediatice”, și de faptul că ar permite DNA să se amestece în alte investigațiii, ignorând decizii ale Curții Constituționale.

Consiului Superior al Magistraturii va oferi o opinie cu caracter consultativ, iar decizia finală revine președintelui Klaus Iohannis.

Iohannis a declarat vineri la Bruxelles că nu există motive temeinice pentru a propune revocarea, dar că așteaptă să vadă raportul pe care s-a bazat ministrul justiției când a propus concedierea lui Kövesi.

    Citește pe timpul.md    Tendințe