În sfârșit în instanță! Unele episoade privind frauda bancară vor fi deferite justiției© tv8.md

În sfârșit în instanță! Unele episoade privind frauda bancară vor fi deferite justiției

, 5 știri, o vizualizare

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Procuratura Generală informează printr-un comunicat de presă că „în timpul apropiat, Procuratura Anticorupție va deferi justiției unele episoade vizând frauda bancară”. Instituția precizează că va oferi în acest sens informații suplimentare, în limitele permise de rigorile legii, pentru a nu afecta desfășurarea în continuare a investigațiilor.

În altă ordine de idei, Procuratura a venit cu o reacție la informațiile apărute în presă cu privire la pretinse sechestre solicitate de procurori în raport cu administrația unei bănci. În acest context, instituția precizează că „Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul vizând frauda bancară”, fără a oferi mai multe detalii.

„Investigațiile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar și nu în ultimul rând - recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor”, se menționează în comunicatul de presă al Procuraturii Generale.