Încă doi absolvenți la Medicină au pierdut definitiv procesul cu Ministerul Sănătății2Foto© agora.md

Încă doi absolvenți la Medicină au pierdut definitiv procesul cu Ministerul Sănătății

, 4 știri, 16 vizualizări

O.B. a studiat la buget și și-a făcut rezidențiatul la specializarea medicină de familie. Din materialele instanței reiese că tînăra ar fi urmat să se angajeze în cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, un domeniu în care angajații sînt plătiți cel mai prost. Apărarea nu a argumentat de ce tînăra nu a mers să se angajeze și ce a făcut după studii.

Absolventa a pierdut procesul în toate cele trei instanțe. Mai întîi Ministerul Sănătății a calculat că ea trebuie să întoarcă statului pentru instruire 235.000 de lei, apoi autoritatea și-a concretizat pretențiile, diminuînd suma la 218.000 de lei. Pe 4 decembrie Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă prin care a fost respins recursul depus de apărare la Curtea de Apel.

Avocatul tinerei a încercat să demonstreze că i se încalcă drepturile fundamentale prevăzute în articolul 6 din Convenția CEDO – dreptul la un proces echitabil, clienta neștiind despre procesul intentat. În final, tînăra va trebui să restituie pentru instruirea sa 218.000 de lei.