Încă o nuntă regală. Prințesa Eugenie, nepoata reginei Marii Britanii, se căsătorește cu Jack Brooksbank

Încă o nuntă regală. Prințesa Eugenie, nepoata reginei Marii Britanii, se căsătorește cu Jack Brooksbank

7 știri, 6

Prințesa Eugenie, una dintre cele două nepoate ale reginei Elizabeta a II-a, se căsătorește vineri, 12 octombrie, cu alesul inimii sale, Jack Brooksbank. Va fi a doua nuntă din cadrul Casei Regale britanice de anul acesta, după cea a prințului Harry cu Meghan Markle

Eugenie este nepoata reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, fiind a doua fiică a prințului Andrew, duce de York, și a lui Sarah Ferguson, ducesa de York.

În vârstă de 28 de ani, prințesa Eugenie este a noua în linia succesiunii la tron, după sora sa Beatrice, tatăl său, ducele de York, prințul Harry, cei trei copii ai ducilor de Cambridge – George, Charlotte și Louis -, prințul William și prințul Charles.

Titulatura ei completă este de Alteța Sa Regală Prințesa Eugenie de York. Nu are nume de familie oficial, dar îl folosește cel de „York”, prezentându-se astfel Eugenie York. După căsătorie își va păstra titlul regal și va avea opțiunea de a lua numele de familie al soțului ei.

Prințesa, care a studiat limba engleză și istoria artei la Universitatea Newcastle, este custode la galeria de artă contemporană Hauser and Wirth din Londra.

Eugenie și sora sa Beatrice au devenit cunoscute în toată lumea mai ales pentru pălăriile ciudate pe care le-au purtat la nunta prințului William cu Kate Middleton, în 2011.

Eugenie este apropiată de ambii săi părinți, care au divorțat când ea era doar un copil. De asemenea, are o...

Citește pe publika.md