Incendiile de padure din Portugalia au facut cel putin 62 de morti. Trei zile de doliu national
Foto: www.publika.md

Incendiile de padure din Portugalia au facut cel putin 62 de morti. Trei zile de doliu national

4 știri, 11

Cele mai multe victime au fost prinse in capcana de flacari in timp ce incercau sa fuga cu masina. Alti 60 de oameni, majoritatea pompieri, au fost raniti.

E o tragedie fara precedent in ultimele decenii, a declarat premierul tarii, socat de avansul fulgerator al flacarilor. Guvernul de la Lisabona a decretat trei zile de doliu national.

UPDATE 16:30 Portugalia a declarat trei zile de doliu national dupa incendiul de vegetatie soldat cu moartea a 62 de persoane, relateaza Associated Press.

Guvernul a decis ca duminica, luni si marti sa fie zile de doliu national pentru victimele incendiului „care a provocat pierderi ireparabile de vieti omenesti”.

UPDATE: 13:03 Autoritatile portugheze au anuntat ca 57 de oameni au murit si 59 au fost raniti in incendiul de vegetatie care afecteaza de sambata centrul tarii iberice, relateaza Reuters.

Aproximativ 600 de pompieri de lupta cu flacarile, iar mai multe localitati au fost evacuate. De asemenea, mai multe sosele au fost inchise din motive de securitate.

„Norul de fum este foarte jos, ceea ce nu le permite elicopterelor si avioanelor de pompieri sa lucreze eficient (...), dar facem tot ce este posibil si imposibil pentru a stinge acest incendiu”, a precizat secretarul de stat portughez pentru Afaceri Interne.

57 killed & 59 injured in a huge forest fire in Pedrogão Grande. Terrible scenes happening here...really sad newsaaaaaaaa pic....

    Citește pe protv.md