Incendiu la Trump Tower din New York: O persoană grav rănită și 4 pompieri cu leziuni minore

Incendiu la Trump Tower din New York: O persoană grav rănită și 4 pompieri cu leziuni minore

10 știri, 5

Șeful pompierilor din oraș, Daniel Nigro, le-a declarat jurnaliștilor că rănitul grav este ocupantul apartamentului afectat de incendiu. El nu a dat detalii despre identitatea sau rănile acestuia.

Totodată, Nigro a adăugat că doi pompieri au suferit arsuri iar alți doi au leziuni nespecificate, însă a precizat că, în niciunul din cazuri, rănile nu le pun viața în pericol.

Aceeași sursă a indicat că alarma a fost dată în jurul orei locale 17,35 (21,35 GMT) pentru un incendiu izbucnit într-un „apartament destul de mare” de la etajul 50 al edificiului.

La eforturile de punere sub control a focului au participat circa 200 de pompieri, a spus șeful pompierilor din New York, care a relevat că nu s-a stabilit cauza incendiului.

Potrivit lui Nigro, niciunul dintre membrii familiei Trump nu se afla în clădire. Etajele unde Trump are reședința privată și birourile nu au suferit daune, dar, conform șefului pompierilor, o cantitate „considerabilă” de fum s-a înregistrat în anumite părți ale clădirii.

Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că focul a fost controlat și că locul afectat a fost „foarte restrâns”, iar pompierii, cărora le-a mulțumit, au făcut „o treabă grozavă”.

Edificiul nu a trebuit să fie evacuat.

Trump Tower este situat pe Fifth Avenue din New York, în apropiere de Central Park.

    Citește pe tv8.md