Incendiul de la Filarmonică: Guvernul deschide cont pentru colectare de fonduri, iar Primăria le va oferi artiștilor o altă sală17Foto© tv8.md

Incendiul de la Filarmonică: Guvernul deschide cont pentru colectare de fonduri, iar Primăria le va oferi artiștilor o altă sală

, 30 știri, 5 vizualizări

Guvernul urmează să deschidă un cont pentru colectare de fonduri pentru restabilirea Filarmonicii Naționale, distrusă de incendiul din 24 septembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei vizite a premierului, primarului capitalei și a președintelui în exercițiu la fața locului, în dimineața zilei de vineri.

„Este o durere ceea ce am găsit acolo, tavanul prăbușit, pereții și podeaua ruinată, lacrimi și durere în ochii angajaților. Și în aceste clipe pompierii sunt la fața locului pentru a înlătura consecințele și fumul care mai persistă. Guvernul a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri și încurajez toată lumea bună să pună umărul”, a scris edilul capitalei, Ion Ceban, pe Facebook.

Totodată, primarul a anunțat că Primăria va identifica o altă sală, astfel încât artiștii să-și poată continua activitatea.