Începând cu 1 iulie, e-Factura devine obligatorie în Republica Moldova4Foto© jurnal.md

Începând cu 1 iulie, e-Factura devine obligatorie în Republica Moldova

, 8 știri, 13 vizualizări

Furnizorii de servicii în cadrul contractelor de achiziții publice, obligați să utilizeze E-factura

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că la efectuarea livrărilor în cadrul contractelor de achiziții, furnizorii vor fi obligați să utilizeze, de la 1 iulie, E-factura, potrivit unor modificări și completări operate la Codul Fiscal în decembrie 2017, informează MOLDPRES.

Astfel, la efectuarea livrărilor impozabile cu TVA în cadrul achizițiilor publice pe teritoriul țării, subiecții impozabili sunt obligați să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura). Prevederile în cauză nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicații electronice și serviciile comunale, precizează Fiscul.

Entitățile înregistrate ca plătitori a TVA vor avea obligația de emitere a facturii fiscale în format electronic în cazul în care bunurile/serviciile livrate reprezintă obiecte impozabile cu TVA; bunurile/serviciile sunt livrate de către entitățile ce dețin statut de plătitor a taxei pe valoarea adăugată. De asemenea, livrarea bunurilor/serviciilor are loc în cadrul achizițiilor publice, cadrul legal al cărora este prevăzut prin Legea nr.131/2015 privind achizițiile publice și Regulamentul achizițiilor publice de valoare mică, aprobat de guvern.