Începe festivalul internațional de operă și balet Maria Bieșu

Începe festivalul internațional de operă și balet Maria Bieșu

9 știri, 2

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care începe vineri, 8 septembrie, aduce în fața spectatorilor o montare excepțională a operei „Macbeth” de Giuseppe Verdi.

Din distribuție fac parte Angela Pihut, Valeriu Cojocaru – Artist al Poporului, Plamen Dimitrov și Anastasia Cușnir, iar regia spectacolului est esemnată de către italianul Andrea Battistini, Spectacolul este programat în data de 13 septembrie și va începe la ora 18.00.

Întreaga echipă de organizare a evenimentului, împreună cu ministru Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, au prezentat astăzi presei programul Festivalului și noutățile pregătite pentru cele zece zile de spectacole. Toate informațiile pot fi găsite pe siteul www.nationalopera.md.

„În acest an ne propunem să avem o ediție originală, care va avea 8 spectacole, dintre care 5 opere, 2 balete și un concert de gală la încheiere. Vom avea bucuria să asistăm la evoluția mai multor artiști notorii din Republica Moldova, dar și a soliștilor de renume din 10 țări”, a menționat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” se va desfășura între 8-17 septembrie și are în program următoarele spectacole:

8 septembrie – Madama Butterfly

9 septembrie – Don Quijote

10 septembrie – Evgheni Oneghin

12 septembrie – Lacul lebedlor

13 septembrie – Ma...

    Citește pe stirilocale.md