Incident în timpul aplicațiilor Zapad-2017: Un elicopter a scăpat din eroare rachete asupra unei mulțimi de spectatori

Incident în timpul aplicațiilor Zapad-2017: Un elicopter a scăpat din eroare rachete asupra unei mulțimi de spectatori

5 știri, 11

Un elicopter de luptă rusesc Ka-52 a scăpat din eroare rachete asupra unei mulțimi de spectatori în timp ce simula un atac în cadrul exercițiului "Zapad-2017", în urma incidentului fiind rănite grav două persoane, relatează marți Agerpres.ro.

Incidentul s-a petrecut pe terenul de antrenament "Lujski" de lângă Sankt-Petersburg, când a avut loc o lansare accidentală a câtorva rachete de tipul "aer-sol" asupra unor spectatori, ca urmare a unei defecțiuni tehnice. Nu se precizează câte rachete au plecat în direcția publicului.

"Fragmente de rachetă au căzut pe o suprafață mare, două autoturisme au ars, iar două persoane au fost rănite grav, în prezent fiind spitalizate. Persoanele rănite sunt probabil jurnaliști", a indicat sursa citată de 66.ru.

Data exactă când s-a produs incidentul nu este specificată. Interlocutorul publicației electronice amintite s-a limitat să spună: "ieri sau alaltăieri", adică pe 17 sau 18 septembrie. O înregistrare cu acest incident a fost difuzată de canale media ruse.

Potrivit serviciului de presă al Districtului militar Vest din Rusia, la 17 septembrie, "în cadrul exercițiului strategic comun ruso-belarus 'Zapad-2017', elicoptere de atac Mi-28N și Ka-52 (...) au îndeplinit — pe terenul 'Lujski' — sarcini de recunoaștere aeriană, aplicând lovituri cu rachete asupra unor ținte la sol, în scopul asigurării securității aeriene pentru trupele terestre".

...

    Citește pe realitatea.md