13 minori, agresați fizic de doi adolescenți beți la o tabără din orașul Vadul lui Vodă
Foto: jurnal.md

13 minori, agresați fizic de doi adolescenți beți la o tabără din orașul Vadul lui Vodă

27 știri, 7

La 8 august 2018, Poliția Capitalei a fost alertată prin intermediul serviciului specializat 112 precum că, la o tabără de odihnă pentru copii din or. Vadul lui Vodă ar fi fost agresați fizic 13 minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani și 15 ani.

La fața locului au intervenit imediat polițiștii sectorului Ciocana, precum și psihologul din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. În urma investigațiilor demarate polițiștii au constatat că, tabăra de odihna pentru copii activa în lipsa actelor legale ce se impun. Totodată, copiii ar fi fost lasați în grija a doi adolescenți cu vârstele de 16 și respectiv 17 ani. Anume aceștia ar fi recurs la acțiuni agresive față de copii, dupa ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Ca urmare, Poliția Capitalei a sesizat autoritațile publice locale pentru a interveni și a întreprinde acțiuni de rigoare conform competenței prevăzute de lege, fiind convocată o ședință, în urma căreia a fost emisa decizia de sistare a activitații taberei respective.

Ulterior administratorul taberei a limitat poliției, reprezentanților APL, inclusiv și părinților accesul în tabără timp de circa 2-3 ore, timp în care polițiștii au dus tratative cu administrația taberei în vederea soluționării situației de conflict.

În această ordine de idei, Poliția Capitalei în comun cu Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, fii...

    Citește pe politiacapitalei.md