Înglodați de datorii! Premier Energy a început deconectările la Apă-Canal Chișinău20Foto2Video© realitatea.md

Înglodați de datorii! Premier Energy a început deconectările la Apă-Canal Chișinău

, 31 știri, 5 vizualizări

Premier Energy anunță că începând de astăzi va deconecta Apă-Canal Chișinău de la lumină din cauza datoriilor la curent de 73,2 milioane de lei, din care 44,7 milioane de lei conform facturilor cu termenul expirat.

„ÎCS „Premier Energy” SRL este nevoită să recurgă la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice începând cu data de 26.01.2023, printre care vor fi incluse locurile de consum în care își are sediul administrativ SA „Apă-Canal Chișinău”. Pentru neadmiterea creșterii în continuare a datoriilor, furnizorul de energie a propus elaborarea unor grafice de deconectare în evantai, astfel încât volumul total de energie electrică consumată să corespundă posibilităților de plată ale Apă-Canal Chișinău”.

Furnizorul de energie spune că în pofida multiplelor notificări expediate către Apă-Canal Chișinău, unele instituții de stat de profil și administrația publică locală cu privire la necesitatea stabilirii unor soluții constructive de stingere a datoriei acumulate pentru energia electrică consumată și depășirea situației respective, cu regret, până la moment starea de lucrurilor nu s-a schimbat.