Instituțiile statului urmează să vină cu propuneri de diminuare a bugetelor de cheltuieli4Foto© tv8.md

Instituțiile statului urmează să vină cu propuneri de diminuare a bugetelor de cheltuieli

, 10 știri, 3 vizualizări

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a comunicat că, pentru a depăși efectele provocate de criza Covid-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încât să poată să fie direcționată o cât mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective, informează TRIBUNA.

„Acest lucru se va întâmpla și la nivelul Președinție, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu peste 4 milioane lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri.

Solicit tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor. Urmează ca, împreună cu președintele Parlamentului și Prim-ministru, să analizăm modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervenim acolo unde va fi cazul.