INTERPOL a refuzat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc (Deschide)
Foto: www.realitatea.md

INTERPOL a refuzat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc (Deschide)

11 știri, 10

Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale Interpol cu sediul la Lyon a constatat că solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este motivată politic și a refuzat să-l anunțe în căutare internațională.

Informația se conține într-un răspuns oficial, oferit de Centrul de Cooperarea Polițienească Internațională pentru deschide.md.

De asemenea, Secretariatul General al Interpol a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în bazele de date naționale pe acest nume. Interpol și-a motivat decizia prin faptul că nu poate să intervină în dispute de natură politică între două state membre.

Mai mult, potrivit deschide.md, în răspunsul primit se menționează că au fost mai multe încercări ale Federației Ruse de a-l da în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc. Astfel, în data de 6 decembrie a mai fost emisă o decizie asemănătoare în privința liderului PDM. Ca și în cazul primului demers, Interpol a considerat cererea nemotivată.

În același timp Interpol Moldova a anunțat că are în vizor și cazurile altor oficiali și reprezentanți politici în privința cărora se exercită măsuri de natură abuzivă din partea Federației Ruse, la fel motivate politic.

La începutul lun...

    Citește pe 24h.md    Tendințe