Un tânăr de 25 de ani din Soroca, transportat cu elicopterul SMURD Iași la Chișinău

Un tânăr de 25 de ani din Soroca, transportat cu elicopterul SMURD Iași la Chișinău

13 știri, 67

În după-amiaza zilei de ieri, un echipaj al SMURD Iași a avut o nouă intervenție în Republica Moldova, de această dată, la Socora. Potrivit reprezentanților Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, echipajul aero-medical a ajutat la transportarea unui tânăr de 25 de ani, care a suferit multiple traumatisme, printre care și traumatism cranio-cerebral grav, la un spital din Chișinău.

Solicitare a fost înregistrată în jurul orei 15:00. Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe pista specială, construită pe teritoriul Direcției situații excepționale Soroca, unde erau așteptați de către un echipaj 903 de la spitalul raional. Pacientul a fost predat echipei SMURD, care l-au asistat medical pe tot parcursul drumului Soroca - Chișinău, drum parcurs aproape 35 minute.

Astfel, la ora 17:45 minute, elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul DINAMO din capitală, fiind aici preluat de către o ambulanță și transportat către Institutul de Urgență din Chișinău, pentru îngrijiri medicale.

„Intervențiile aero-medicale SMURD, desfășurate de către echipajele SMURD din România, vin în ajutor de fiecare dată, când sunt solicitați, pentru a oferi ajutor și asistență calificată, cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile”, menționează reprezentanții SPCSE.

Potrivit statisticii, pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 29 astfel de ...

    Citește pe realitatea.md