Klaus Iohannis refuză revocarea șefei DNA: Motivele ministrului n-au fost de natură să mă convingă

Klaus Iohannis refuză revocarea șefei DNA: Motivele ministrului n-au fost de natură să mă convingă

11 știri, 8

Laura Codruța Kovesi rămâne la șefia Direcției Naționale Anticorupție din România. Președintele Klaus Iohannis a respins solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca din funcție.

Iohannis a declarat că avizul negativ Curții Supreme de Magistratură nu poate fi ignorat, deși are caracter consultativ.

”Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. În concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi, procuror șef al DNA.”

Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi în luna februarie, după ce a acuzat-o de comportament excesiv de autoritar și de implicare în anchetele altor procurori.

Pe de altă parte, șefa DNA a declarat că este ținta unei intense campanii de discreditare din partea celor vizați de anchetele instituției. În susținerea șefei DNA au ieșit atunci în stradă mii de oameni în diferite orașe din România.

Manifestanții au spus că tentativa de a o revoca pe Kovesi nu reprezintă altceva decât faptul că ea își face treaba cum trebuie.

    Citește pe publika.md