Iohannis, dialog telefonic cu Zelenski despre legea minorităților și atacurile ruse în Ucraina6Foto© timpul.md

Iohannis, dialog telefonic cu Zelenski despre legea minorităților și atacurile ruse în Ucraina

, 7 știri, 10 vizualizări

Președintele României Klaus Iohannis a avut, miercuri, o discuție telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta și-a exprimat profunda îngrijorare și preocupare față de continuarea atacurilor armatei ruse asupra obiectivelor civile și a infrastructurii critice din Ucraina, care reprezintă "crime de război" conform dreptului internațional umanitar, și a condamnat "ferm" atacurile aeriene neîncetate ale Rusiei, care au lăsat țara vecină în întuneric și frig, transmite Agerpres.

Liderul de la București s-a referit și la recenta lege a minorităților naționale adoptată de Ucraina, care a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române și al reprezentanților comunității române din Ucraina.

Iohannis i-a solicitat lui Zelenski "identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări". "În acest sens, cei doi președinți au agreat ca în perioada imediat următoare miniștrii de Externe ai celor două țări să aibă discuții cu privire la soluționarea bilaterală a aspectelor menționate", potrivit sursei citate cu referire la un comunicat al Administrației Prezidențiale.