Ion Chicu despre alimentația în școli: Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă2Foto© abcnews.md

Ion Chicu despre alimentația în școli: Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă

, 5 știri, 4 vizualizări

Asigurarea calității produselor din sistemul alimentației publice din instituțiile de învățământ este un obiectiv prioritar pentru actualul Guvern. Premierul Ion Chicu a făcut această declarație în cadrul unei întâlniri cu președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Moldova, Aneta Zasavițchi, și alți reprezentanți ai sectorului HoReCa.

„Trebuie să identificăm un concept nou, bazat pe calitatea produselor. Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă, iar în acest sens, criteriul cel mai important în procesul de achiziții publice trebuie să fie calitatea, nu prețul. Pe de altă parte, alimentația copiilor în școli nu trebuie să devină o afacere”, a menționat premierul.

Ion Chicu a fost informat și despre implementarea proiectului-pilot de organizare a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale din Strășeni. „Este necesar să analizăm eficiența acestui proiect și posibilitatea de multiplicare în alte regiuni. Totuși, este important de studiat și alte modele internaționale pentru a găsi soluție optimă pentru Republica Moldova”, a mai spus șeful Guvernului.