Ion Chicu, la Forumul Investițional BERD: Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale© curentul.md

Ion Chicu, la Forumul Investițional BERD: Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale

, 4 știri, 9 vizualizări

Ion Chicu a vorbit despre viziunea de dezvoltare a economiei naționale și a menționat progresele înregistrate de Guvern pentru stimularea creșterii investițiilor în sectoarele cheie și dezvoltarea economică durabilă a țării.

„Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale, dar să trecem la  cele cu valoare adăugată înaltă, care folosesc materii prime locale pentru prelucrare și să asigurăm exportul acestora la un nivel tehnologic avansat. Vrem să promovăm și viziunea noastră clară asupra unei agriculturi performante. Trebuie să fii cel mai bun, în ceea ce ești deja bun”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a apreciat rolul important al BERD în susținerea dezvoltării economice a țării, atât prin proiecte de finanțare și de consultanță menite să atragă investiții străine directe, cât și prin dialogul cu autoritățile RM în scopul promovării agendei de reforme. BERD este unul dintre principalii partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, volumul total de investiții BERD în RM până în prezent este de 1,29 miliarde de euro prin intermediul a 128 de proiecte.