Ion Chicu: Pentru a obține de la ruși un preț mai mic la gaze decât prețul de piață, trebuie să cedezi ceva3Foto© sputnik.md

Ion Chicu: Pentru a obține de la ruși un preț mai mic la gaze decât prețul de piață, trebuie să cedezi ceva

, 5 știri, 30 vizualizări

Potrivit lui, tariful actual de livrare a gazelor consumatorilor este calculat dintr-un preț de import de 5 ori mai mic decât 790 dolari.

„Respectiv, Moldovagaz nu poate achita în aceste condiții livrările curente către Gazprom. Iar dacă nu achităm livrările curente, gaz în conductă nu avem. Chiar dacă avem contract. Aceasta, e deja valabil pentru luna octombrie. Iată de ce trebuie "să fierbem un pahar cu apă, nu două..." Și aici nu-i nici un sarcasm și panică, cum încearcă să prezinte latrinele mediatice ale guvernării, dar e o încercare de a evita sistarea livrărilor de gaze pe motiv de neplată. Deci, care este miza negocierilor noastre cu Gazprom? Noi vrem ca Gazprom să ne dea gaz mai ieftin ca cel de piață”, a spus Chicu.

Ex-premierul susține că pentru a obține „de la cineva (ruși, americani, nemți, etc) ceva la un preț mai mic decât prețul de piață, trebuie să cedezi ceva”.