Ioniță: România își dorește ca viitorul Guvern de la Chișinău să-și mențină o orientare clară pro-europeană© noi.md

Ioniță: România își dorește ca viitorul Guvern de la Chișinău să-și mențină o orientare clară pro-europeană

, 7 știri, 6 vizualizări

România își dorește ca politicienii din Republica Moldova să dea dovadă de responsabilitate, iar viitorul Guvern să rămînă pe deplin angajat în ceea ce privește implementarea la termen a obligațiilor care decurg din Acordul de Asociere. Declarația aparține ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, transmite IPN.

„Viitorul Guvernă să înțeleagă că orientarea către Vest este cea care va produce rezultate palpabile și rezultate imediate în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova și să înțeleagă că, de fapt, actul de guvernare este un act de responsabilitate politică”, a declarat Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Daniel Ioniță spune că Republica Moldova are nevoie de un Guvern care să beneficieze de o majoritate în Parlament și ca acesta să fie constituit într-un mod legitim astfel încît să aibă susținerea politică necesară atît pe interior, dar are nevoie și de o imagine bună și în afară. „Trebuie să ții cont la un moment dat și de semnalele care îți vin și din exterior pentru că nimeni nu-și poate permite să opereze într-un vacuum, într-un glob de cristal, total izolat de realitățile din jur”, a menționat oficialul.