Italia a donat echipament și tehnică militară Armatei Naționale
Foto: adevarul.ro

Italia a donat echipament și tehnică militară Armatei Naționale

10 știri, 11

Guvernul Italiei a oferit Armatei Naționale un lot de echipament și tehnică militară.

Contractul de donație a fost semnat astăzi în cadrul unui eveniment desfășurat la Ministerul Apărării, la care a participat Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, și atașatul militar italian, colonelul Andrea Tiveron.

Cu această ocazie, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulțumit părții italiene pentru asistența logistică, specificând că acest lot de unități de tehnică și echipament va contribui la dotarea Armatei Naționale și îmbunătățirea condițiilor de serviciu pentru militarii moldoveni.

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat sprijinul Guvernului italian acordat contingentelor Armatei Naționale detașate în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. În acest sens, ministrul moldovean al Apărării a specificat că Republica Moldova intenționează să mărească numărul de militari în operațiunea KFOR și a solicitat sprijinul partenerilor italieni pentru realizarea acestui obiectiv.

Totodată, ministrul Apărării s-a referit la contribuția financiară a părții italiene în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova și la instruirea militarilor și funcționarilor publici ai Armatei Naționale în instituțiile de învățământ din Italia.

La rândul său, Valeria Biagiotti a declarat că Italia este deschisă pentru intensificarea cooperării bilater...

    Citește pe timpul.md    Tendințe