Iurie Leancă i-a dat un milion de dolari Maiei Sandu pentru a-l investi în învățământ5Foto© today.md

Iurie Leancă i-a dat un milion de dolari Maiei Sandu pentru a-l investi în învățământ

, 9 știri, 17 vizualizări

Iurie Leancă a luat un milion de dolari de la miliardarul George Soros pe care i l-a dat Maiei Sandu, ca să-l investească în învățământ. S-a întâmplat pe vremea când Leancă era premier, iar Sandu, ministrul Educației. Dezvăluirile au fost făcute, aseară, de Iurie Leancă, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Eu am susținut-o foarte mult, în calitatea ei de ministru al Educației, cu bani de la Soros, apropo. Când am fost la el în apartament în New York, m-a întrebat: uite, cu ce pot să ajut? Uite, îți dau un milion de dolari. Am zis: hai pentru educație. Și o parte s-au dus pentru specialiști să ajute cu curricula ministerului Educației și o parte s-a dus pentru clase moderne, dacă nu mă înșel în 11 sau în 12 școli din Republica Moldova, selectate de către Fundația 'Soros", a menționat Leancă.

Iurie Leancă a mai declarat că este surprins de atitudinea Maiei Sandu, care refuză să poarte negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare cu partidele care au intrat în legislativ după scrutinul din 24 februarie, inclusiv cu PDM.