Iurie Leancă: Prima tranșă de 30 de milioane euro ar putea ajunge în martie

Iurie Leancă: Prima tranșă de 30 de milioane euro ar putea ajunge în martie

5 știri, 8

Moldova ar putea primi, în luna martie, prima tranșă de 30 de milioane de euro din asistența macro-financiară în sumă de 100 de milioane de euro oferită de Uniunea Europeană. Asigurările vin din partea viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, după vizita efectuată la Bruxelles.

"În curând va veni o echipă de evaluare. Ceea ce mă bucură foarte mult este că atât cu domnul Dombrovskis, cât și în cadrul întâlnirilor cu alți responsabili din partea Comisiei Europene, este ideea clară că în luna martie avem șanse foarte bune să primim prima tranșă", a declarat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Iurie Leancă a vorbit și despre proiectul privind extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău.

"Vom face tot ce e posibil ca până la finele anului, ceea ce am început în 2013 să construim gazoductul Ungheni-Iași, să-l finalizăm până la Chișinău și atunci vom putea spune că nu mai depindem de Gazprom", a declarat Iurie Leancă.

Un alt subiect discutat la Bruxelles a vizat posibilitatea producătorilor moldoveni de a exporta în Uniunea Europeană ouă și carne de pui.

"Sper până toamnă și dacă vom reuși să avansăm mai repede, poate chiar mai devreme, să anunțăm comisia despre faptul că suntem gata și să invităm misiunea de evaluare. Pe carne de pui, urmează să avem discuții. Vreau să cunosc care este calendarul acțiunilor și vom discuta ac...

    Citește pe publika.md