Iurie Roșca, obligat să dezmintă declarațiile pe care le-a făcut acum 12 ani despre Valeriu Pasat
Foto: www.prime.md

Iurie Roșca, obligat să dezmintă declarațiile pe care le-a făcut acum 12 ani despre Valeriu Pasat

13 știri, 16

„Se obligă Roșca Iurie să dezmintă pe cheltuială proprie, într-o conferință de presă, informațiile defăimătoare făcute în privința lui Pasat Valeriu la data de 6 februarie 2006.”

Prin urmare, Roșca trebuie să dezmintă informațiile precum că Pasat i-ar fi propus să organizeze proteste după alegerile din 2005, că iar fi propus bani, dar și pentru faptul că Pasat ar fi angajat un killer pentru asasinarea lui Roșca. Acesta din urmă nu a fost prezent la judecată în momentul pronunțării sentinței. Avocatul acestuia a spus că o va ataca la Curtea de Apel.

„În primul rând este tardivă. Pentru că legea prevede corespunzător un an de zile de la momentul când a devenit cunoscut despre defăimarea sau încălcarea onoarei și demnității. Anul de zile a decurs din 2006 până la 2018, sunt 12 ani de zile,” susține Iurie Mărgineanu, avocatul lui Iurie Roșca.

Valeriu Pasat s-a arătat mulțumit de hotărârea instanței. „Astăzi instanța de judecată a demonstrat ceea ce eu am spus din start din 2006. Trebuia domnul Roșca pe atunci să-și demonstreze devotamentul față de cauza partidului său pe care-l conducea, să-și ridice autoritatea, era la modă să învinuiești o țară,” a menționat Valeriu Pasat.

Roșca are la dispoziție 30 de zile pentru a ataca sentința la Curtea de Apel. Recent, presa de la Chișinău a scris că fostul lider PPCD ar fi vizat într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. F...

    Citește pe tv8.md