Jaful de la MAIB a fost organizat din interiorul băncii, susțin clienții păgubiți3Foto2Video© tv8.md

Jaful de la MAIB a fost organizat din interiorul băncii, susțin clienții păgubiți

, 11 știri, 18 vizualizări

Într-o conferință de presă la IPN, Veaceslav Șevciuc a declarat că banca a chemat deponenții să păstreze banii în casete de siguranță și le-a garantat integritatea conținutului. „După ce am depus banii noștri la păstrare în această bancă, noi am reclamat băncii încălcarea condițiilor de siguranță. Și anume: instalarea de către bancă a utilajului de urmărire video în camera de păstrare, prin care s-a încălcat confidențialitatea operațiunilor de depunere. Clienții erau monitorizați permanent prin camera video, se vedea ceea ce depun în caseta de siguranță”, a comunicat Veaceslav Șevciuc.

Potrivit lui, s-a reclamat și deconectarea sistematică a electricității în camera de păstrare. „La reclamațiile noastre, banca ne-a asigurat că putem să păstrăm în continuare banii în condiții de siguranță. La scurt timp după ce am primit asigurările băncii, în data de 6 iulie a anului curent, la ora 17.00, banca ne-a comunicat prin SMS că au fost sparte cutiile noastre de siguranță și banii noștri – furați”, menționează reprezentantul clienților păgubiți.

Banca le-a promis clienților păgubiți despăgubiri de până la 1 milion de lei pentru fiecare. Veaceslav Șevciuc spune că la prima etapă banca le-a oferit câte 500 de mii de lei, iar când clienții au cerut și a doua parte, li s-a spus să aștepte „să caute mai întâi hoții”.