Jaroslaw Kaczynski spune că accidentul în care a murit fratele său geamăn, fostul președinte al Poloniei, a fost un atentat rus3Foto© tv8.md

Jaroslaw Kaczynski spune că accidentul în care a murit fratele său geamăn, fostul președinte al Poloniei, a fost un atentat rus

, 5 știri, 14 vizualizări

Liderul partidului aflat la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a acuzat Rusia că se află în spatele tragediei aviatice de la Smolensk în care fratele său geamăn, fostul președinte polonez Lech Kaczynski, a murit în 2010 alături de zeci de alți oficiali de la Varșovia. Jaroslaw Kaczynski spune că va prezenta dovezi în acest sens „foarte curând”, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Accidentul care s-a petrecut la 10 aprilie 2010 s-a soldat cu 96 de morți, printre care președintele Lech Kaczynski și soția sa, dar și mulți alți oficiali polonezi cu rang înalt, care mergeau în Rusia pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la Katyn, din 1940.

Cauzele tragediei au făcut obiectul unor dezbateri politice aprinse în Polonia. Conservatorii au acuzat guvernul liberal de la acea dată de neglijență în pregătirea vizitei și deficiențe în desfășurarea anchetei. Rusia, la rândul ei, a aruncat asupra Poloniei întreaga responsabilitatea a prăbușirii.