Judecătorii l-au obligat pe Ilan Șor să aducă scuze publice unui agent economic pentru că l-a defăimat2Foto© agora.md

Judecătorii l-au obligat pe Ilan Șor să aducă scuze publice unui agent economic pentru că l-a defăimat

, 7 știri, 5 vizualizări

Ilan Șor a fost obligat de către instanța de judecată să aducă scuze publice unui agent economic pentru că l-a defăimat. Mai exact, Șor a fost acționat în judecată de către SRL „Cariera Ivanos” și Iurie Nastas, proprietarul carierei de calcar de la Orhei, pentru că în mai multe surse mass-media a făcut declarații care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională. SRL „Cariera Ivanos” și Iurie Nastas au fost reprezentați în instanța de către avocații „Efrim, Roșca și Asociații”, scrie bizlaw.md.

Litigiul a apărut după ce în octombrie 2016, la solicitarea jurnaliștilor de a comenta afirmațiile proprietarilor carierei de calcar, pârâtul Ilan Șor a admis unele declarații, catalogate de către instanță ca fiind defăimătoare, precum că „proprietarii carierei de calcar de la Orhei sunt niște nemernici care au furat poporul”.

Ulterior, pe Facebook, Ilan Șor a scris că, „cariera activează ilegal, terenul a fost atribuit agentului economic cu încălcarea normelor în vigoare în acel moment, condițiile contractului nu au fost respectate, iar agentul economic ce desfășoară activitate în cariere nu achită impozite și taxele respective la bugetul orășenesc.