Judecătorul - raportor din dosarul lui Șor a fost schimbat. Noul magistrat a vrut să plece din sistem, dar s-a răzgândit la câteva zile2Foto© zdg.md

Judecătorul - raportor din dosarul lui Șor a fost schimbat. Noul magistrat a vrut să plece din sistem, dar s-a răzgândit la câteva zile

, 11 știri, 9 vizualizări

După demisia judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul, completul de judecători a fost completat cu un membru – membru Tudor Berdilă, care este noul raportor în cazul deputatului fugar. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, 12 februarie, decretul privind eliberarea din funcție a judecătoarei care este raportor în dosarul lui Ilan Șor, Nina Veleva.

Dosarul lui Ilan Șor, liderul Partidului Șor, continuă să bată pasul pe loc, iar ședințele au fost amânate pe bandă rulantă până acum. Și ședința de judecată programată pe data de 22 februarie nu a avut loc.

În 2017, judecătorul Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul și-a depus cererea de demisia, care a fost acceptată pe 13 noiembrie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Însă, la scurt timp Berdilă s-a răzgândit cu privire la plecarea sa din sistem, iar pe agenda ședinței din 27 noiembrie a CSM se află o chestiune cu privire la retragerea cererii de demisie a acestuia.