Juriul din România ne-a oferit 12 puncte la Eurovision, însă au fost anulate. Precizările Televiziunii Române5Foto© publika.md

Juriul din România ne-a oferit 12 puncte la Eurovision, însă au fost anulate. Precizările Televiziunii Române

, 6 știri, 22 vizualizări

"Televiziunea Română și-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare și pregătind, alături de echipa lui WRS, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei.

Într-un mesaj transmis reprezentanților țărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunțării rezultatelor votului juriilor naționale pentru finala ESC (în jurul orei 01.00), EBU a comunicat că: "În analiza voturilor date de juriile naționale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate (“irregular”) în rezultatele a șase țări.