Jurnalistul Dmitri Muratov, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a fost atacat într-un tren în Rusia4Foto© deschide.md

Jurnalistul Dmitri Muratov, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a fost atacat într-un tren în Rusia

, 6 știri, 10 vizualizări

„Au turnat vopsea de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ard îngrozitor. Miros de ulei peste tot în tren. Deplasarea a fost deja amânată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl. Atacatorul a strigat: „Muratov, iată-vă pentru băieții noștri”, a scris acesta.

În vârstă de 60 de ani, jurnalistul rus Dmitri Muratov, colaureat al Premiului Nobel pentru Pace anul trecut, anunțase luna trecută că își va dona medalia pentru a fi scoasă la licitație cu scopul de a strânge fonduri pentru refugiații ucraineni. El s-a exprimat împotriva războiului, ceruse o încetare necondiționată a focului în Ucraina și a estimat că riscul de război nuclear este real, scrie digi24.ro.

Publicația Novaia Gazeta și-a suspendat activitatea, în urma presiunilor Kremlinului. „Novaia Gazeta” a anunțat la sfârșitul lunii martie că își suspendă atât site-ul, cât și ediția tipărită din Rusia până la finalul intervenției din Ucraina, într-un moment în care puterea rusă își intensifică presiunea împotriva vocilor critice la adresa sa.