Kiev: Susținătorii lui Mihail Saakașvili cer demisia președintelui ucrainean Petro Poroșenko

Kiev: Susținătorii lui Mihail Saakașvili cer demisia președintelui ucrainean Petro Poroșenko

11 știri, 8

Cel puțin 1.000 de susținători ai fostului președinte georgian Mihail Saakașvili au organizat noi proteste duminică, la Kiev, cerând demisia președintelui ucrainean Petro Poroșenko, informează site-ul agenției de știri Tass.

Protestarii cer demisia președintelui Petro Poroșenko, un nou parlament unde fiecare membru să aibă un mandat de câte un an și formarea unui nou guvern.

Manifestanții au mai cerut ca președintele ucrainean să fie prezent în Piața Independenței, aflată în centrul Kievului, pe data de 18 februarie 2018, unde să își anunțe public demisia, scrie Mediafax.

„Îi cerem cetățeanului Poroșenko să fie prezent în fața Maidanului pe 18 februarie, pentru a-și anunțat retragerea. La prânz, vom ieși în fiecare oraș din Ucraina. Vor fi milioane ca noi. Nu ne stați în cale!”, a informat Yuri Derevianko, un membru al Parlamentului, citind un manifest al protestului.

Alți oameni prezenți la protestele de duminică au cerut retragerea legii pentru reintegrarea regiunii Donbass.

Mihail Saakașvili (49 de ani) a fost președintele Georgiei în perioada 2004-2013. El și-a pierdut cetățenia georgiană în 2015, când a acceptat cetățenia ucraineană și a preluat funcția de guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, Saakașvili și-a dat demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa, și l-a acuzat pe Petro Poroșenko de corupție, în timp ce Președinția de la Kiev speculează că acesta înce...

    Citește pe realitatea.md