Kirkorov minte pentru a proteja organizația criminală Șor. „Nu am primit bani de la Șor, dar sunt prieten cu el și cu soția lui”2Foto© timpul.md

Kirkorov minte pentru a proteja organizația criminală Șor. „Nu am primit bani de la Șor, dar sunt prieten cu el și cu soția lui”

, 6 știri, 28 vizualizări

„Concertul care urma să aibă loc pe 19 iunie în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău nu a avut nicio legătură cu politicul sau cu Partidul „ȘOR”. Mai mult, nu am primit niciun ban pentru a evolua în cadrul acestui eveniment și nici despăgubiri din cauza anulării concertului.” Sunt declarațiile făcute de interpretul rus Filip Kirkorov în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune TV6, oferit după ce recent i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova.

Filip Kirkorov este unul dintre martorii-cheie în dosarul deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, bănuită că ar fi efectuat plăți artiștilor care urmau să evolueze la concertul din 19 iunie, dar pe care nu le-ar fi raportat. Interpretul rus a fost invitat la Chișinău de către avocați pentru a depune mărturii în dosarul lui Tauber, care a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Anterior, procurorul general Dumitru Robu a declarat că interpretul rus ar fi primit 200 de mii de dolari de la unele persoane pentru a evolua la concertul din 19 iunie.

În cadrul interviului, Filip Kirkorov recunoaște că are o relație de prietenie de lungă durată cu Ilan Șor și soția acestuia, precum și cu Marina Tauber. Totuși, spune el, comanditarul concertului din 19 iunie nu a fost Partidul „ȘOR”. Cât despre suma de 200 de mii de dolari sau euro, interpretul din Rusia spune că nu-și poate explica de unde au apărut astfel de informații, întrucât organizatorii i-au plătit doar drumul și cazarea.