Komaksavia Airport Invest: Decizia procesuală de a scoate de pe rol cererea este interimară4Foto© unimedia.info

Komaksavia Airport Invest: Decizia procesuală de a scoate de pe rol cererea este interimară

, 10 știri, 11 vizualizări

„Nu există „concluzii” și „decizii” din motiv că investitorul nu și-a probat argumentele împotriva Republicii Moldova. Pur și simplu, pentru că nu au ajuns încă să fie examinate. În acest arbitraj sau în altul, mai devreme sau mai tîrziu, aceste probe vor fi luate în considerare.

Subliniem că Arbitrajul de la Stockholm nu s-a referit la esența litigiului, ci doar la chestiuni procedurale privind admisibilitatea cererii de examinare în temeiul Convenției privind protecția reciprocă a investițiilor dintre Moldova și Cipru.

În ceea ce privește identificarea de curtea de arbitraj a faptului privind lipsa investițiilor, Komaksavia Airport Invest Ltd atrage atenția asupra faptului că nu există astfel de concluzii. Arbitrajul a concluzionat doar că investițiile realizate nu se încadrează în criteriile specifice ale convenției dintre Moldova și Cipru privind protecția investițiilor și nimic mai mult. Iar pe această bază, arbitrajul scoate cererea de pe rol și încetează procesul, și nicidecum nu a anunțat un cîștig pentru Republica Moldova.