Kremlinul: Navalnîi este liber să revină în Rusia4Foto© publika.md

Kremlinul: Navalnîi este liber să revină în Rusia

, 8 știri, o vizualizare

Kremlinul a transmis miercuri că Aleksei Navalnîi, principalul opozant rus, ieșit din spital la Berlin după ce a supraviețuit unei presupuse otrăviri cu Noviciok, este "liber" să revină în Rusia dacă își dorește, potrivit AFP.

"În ceea ce privește întoarcerea sa la Moscova, el este liber, ca orice cetățean rus, să o facă în orice moment", a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse de presă. "În orice caz, este foarte bine că pacientul este pe cale de a se vindeca. Îi urăm o recuperare rapidă", a adăugat Peskov, care nu pronunță niciodată numele opozantului, la fel ca președintele Vladimir Putin, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai comentat și un articol din cotidianul francez Le Monde care susținea că Putin ar fi vorbit cu dispreț despre opozant în timpul unei discuții cu omologul său francez Emmanuel Macron și ar fi afirmat că el a mai simulat diverse boli în trecut și că a comis acte ilegale. Potrivit lui Peskov, "ziarul nu putea să aibă informații fiabile" despre subiectul acestei conversații și există "numeroase inexactități în formularea" afirmațiilor lui Putin.