La 31 august vom sărbători Limba Noastră, care este moldovenească, în opinia primarului ales al municipiului Chișinău Ion Ceban10Foto1Video© deschide.md

La 31 august vom sărbători Limba Noastră, care este moldovenească, în opinia primarului ales al municipiului Chișinău Ion Ceban

, 17 știri, 4 vizualizări

La întrebarea jurnalistului Gheorghe Gonța, care i-a cerut lui Ion Ceban să spună ce va sărbători pe data de 31 august, data la care în 1989 limba română a fost proclamată limba de stat, Ceban a ezitat să răspundă tranșant, afirmând că va sărbători „oficial, Limba Noastră”, adăugând că „Oamenii numesc diferit limba, important să o vorbim corect”. La insistențele jurnalistului, Ceban a adăugat că, în opinia sa, aceasta este „moldovenească”.

Drept urmare, Partidul Liberal a difuzat un comunicat prin intermediul căruia ondamnă „declarația iresponsabilă” a lui Ion Ceban, pe care o califică drept ilegală, având în vedere Declarația de Independența a RM, precum și Hotărârea Curții Constituționale din 5 decembrie 2013.

PL mai anunță că îl va acționă în judecată pe Ion Ceban, în vederea obligării acestuia să respecte legislația în vigoare, inclusiv legislația lingvistică.