La Bacioi a fost inaugurat cel mai mare parc solar din Moldova. Are o capacitate de 1MW
Foto: www.publika.md

La Bacioi a fost inaugurat cel mai mare parc solar din Moldova. Are o capacitate de 1MW

20 știri, 10

Parcul solar este amplasat în comuna Băcioi și este construit din circa 400 de baterii fotovoltaice. Investițiile în parcul solar au fost făcute de două companii din Italia – Fly Ren Energy Group și Consulcesi Tech. Fondatorii acestora au mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru susținerea proiectului, menționând importanța energiei solare în sectorul energetic al unui stat.

În afară de generarea energiei electrice, conform unui acord semnat cu Academia de Științe a Moldovei, proiectul presupune efectuarea de cercetări privind dezvoltarea surselor alternative de energie, în mod special, de generare a energiei solare fotovoltaice și creșterea eficienței de conversie a energiei solare în electrice. Mai mult ca atât, la instalația fotovoltaică edificată vor fi instruiți specialiști în acest domeniu, pentru a deprinde calitățile necesare și solicitate de această nouă industrie.

O instalație de 1 MW poate genera pe perioada unui an calendaristic suficientă energie electrică pentru acoperirea consumului anual al unui număr de circa 350 de familii.

Potrivit informațiilor deținute de ministerul Economiei, în prezent, în țara noastră există 52 de unități de generare fotovoltaice, de diferite dimensiuni, care au o capacitate cumulativă de 3,92 MW și sunt instalate pe o suprafață de peste 30 ha.

    Citește pe tv8.md