În Chișinău a fost inaugurat un scuar în memoria lui Mihai Dolgan
Foto: www.realitatea.md

În Chișinău a fost inaugurat un scuar în memoria lui Mihai Dolgan

12 știri, 5

La Chișinău a fost inaugurat astăzi un scuar în memoria renumitului compozitor și interpret de muzică ușoară, Mihai Dolgan. Acesta este situat la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Bulgară, iar inaugurarea scuarului „Mihai Dolgan” a coincis cu ziua de naștere a soției artistului, Lidia Botezatu, care împlinește frumoasa vârstă de 70 de ani.

La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, reprezentanții Primăriei Chișinău, prietenii familiei compozitorului, oameni de artă.

Secretarul de stat Angela Cutasevici a menționat că inaugurarea acestui scuar reprezintă un omagiu în adresa compozitorului și interpretului de muzică ușoară, Mihai Dolgan, în semn de recunoaștere a aportului său la dezvoltarea culturii și valorilor naționale.

„Mihai Dolgan a fost omul care a pus muzica mai presus de orice, a fost atât de răsunător, ca un „Noroc”, dat de Dumnezeu nouă pentru multe generații”, a menționat oficialul.

Mihai Dolgan s-a născut la 14 martie 1942 în satul Vladimirești din raionul Sângerei. În 1949 a fost deportat împreună cu părinții în Siberia. În toiul „dezghețului hrușciovist” revine în țară și se angajează ca profesor de acordeon la Casa de Cultură din Sângerei. În anii 1959-1962 face studiile la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, iar în 1964 debutează ca acordeonist al Filarmonicii din Chișinău....

Citește pe moldova.org