La Chișinău va avea loc reuniunea șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM
Foto: adevarul.ro

La Chișinău va avea loc reuniunea șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM

17 știri, 4

Republica Moldova, care în acest an deține președinția GUAM, va găzdui, 5 octombrie, reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova.

În cadrul reuniunii, vor fi abordate mai multe subiecte de interes comun, în vederea impulsionării cooperării între statele membre, inclusiv în domeniul economic. La finalul summit-ului, între cele patru state va fi semnat un protocol de colaborare în domeniul vamal și declarația comună a reuniunii.

În marja summitului șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM, prim-ministrul Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din Ucraina și Georgia, Volodymyr Groysman și Mamuka Bakhtadze, precum și cu vicepremierul Republicii Azerbaidjan, Ali Akhmedov.

În urma întrevederilor bilaterale, vor fi semnate Protocolul la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto și Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Georgiei privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate.The post La Chișinău va avea loc reuniunea șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM appeared first on Moldova.org.

    Citește pe moldova.org